Fără categorie

Lipotropicele. Ce sunt de fapt?

lazy

Metionina, colina, inozitolul si betaine sunt lipotropice, cee ace inseamna ca principala lor functie consta in prevenirea unei acumulari anormale sau excessive de grasimi in ficat.

De asemenea, lipotropicele stimuleaza ficatul sa produca lecitina, care ajuta la mentinerea colesterolului intr-o stare mai solubila, detoxifica ficatul si mareste rezistenta la imbolnaviri, ajutand timusul sa-si indeplineasca functiile.

Cine are nevoie de lipotropice?

Cu totii avem nevoie de lipotropice, unii mai mult decat altii. Toti cei care au o dieta alimentara zilnica bogata in protein intra in cea de-a doua categorie.

Metionina si colina sunt necesare pentru detoxifierea aminelor, care sunt produsi secundari ai metabolismului proteinelor.

Deoarece aproape toti consumam cantitati excesive de grasimi si o parte substantiala din aceste grasimi este reprezentata de grasimile saturate, lipotropicele sunt indispensabile. Ajutand ficatul sa produca lecitina, opreste colesterolul sa formeze depozite periculoase la nivelul vaselor sangvine, reducand prin aceasta riscurile de infarct miocardic, ateroscleroza, precum si de aparitie a litiazei biliare.

Avem nevoie de lipotropice si pentru a ne mentine starea de sanatate, de vreme ce ajuta timusul in stimularea producerii de anticorpi, cresterea si actiunea fagocitelor (care incercuiesc si distrug virusurile si microbii ce invadeaza organismal) si in distrugerea tesuturilor straine sau anormale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *