Fără categorie

Homeopatia – ce este si cu ce ne poate ajuta?

lazy

In homeopatie, esentiala este “legea similitudinii”: “similia similibus curantur”, adica “similarul vindeca ceaa ce este similar”, folosit adesea in medicina pentru tratarea alergiilor. Simptomele semnaleaza faptul ca organismal incearca sa-si reface echilibrul natural.

Tratamentul homeopat foloseste aceleasi substante naturale care cauzeaza anumite simptome daca sunt administrate unei personae sanatoase in cantitati mari pentru a stimula organismul unui bolnav sa se faca bineatunci cand i se dau cantitati extrem de mici. De exemplu, daca descojesti o ceapa, ochii iti lacrimeaza si de multe ori iti curge nasul, ca stunci cand esti racit. Ei bine, daca esti racit, remediul homeopathic va fi o doza minuscula, mult diluata de ceapa (Allium cepa) pentru a ajuta corpul sa se vindece singur.

Medicamentele homeopatice sunt preparate din substante naturale de origine vegetala, minerala si animala. Faptul ca substantele active medical din aceste medicamente sunt diluate la proportii infinitezimal de mici, le face netoxice, fara efecte secundare cunoscute. Pot fi luate fara probleme de adulti sau copii daca se respecta indicatiile pentru afectiuni autolimitative, cum ar fi gripa, contuziile minore, alergiile, sindromul premenstrual, bufeurile, raul de miscare si altele.

Majoritatea remediilor homeopatice se iau sublingual, pentru ca numarul mare de capilare din gura le transfera rapid in circuitul sangvin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *